Konstra Scenkonst

Konstra har nerv. Konstra andas en släng av konstnärlig aktivism genom vilken vi ifrågasätter vem som tilldelas plats i våra gemensamma rum och vem som får kalla sig konstutövare. Konstra är den hjärtliga rebellen som uppmanar till förändring. Till en värld med jämnare villkor.

Vi är

Konstra är ett projekt som drivs med medel från Allmänna Arvsfonden, ett Scenkonstkollektiv som består av konstutövare med olika funktionsuppsättningar. Projektet är ett samarbete mellan Dansutbildningen Språng och Passalen.

Konstra är en plattform för konstnärer att mötas, utforska och samskapa scenkonst, där gränser flyttas, normer förändras och inkludering sker.

Vi vänder oss till dig som pirrar till av hur konst kan väcka och förändra. Vi vänder oss till dig som vill förbättra världen – där allas olikheter uppskattas mer. Genom banbrytande scenkonst vill vi nå en bred publik och bidra till att förändra samhällsnormer kring funktionsförmåga, konstnärliga uttryck och vem som får ta plats på scen.

Vill du vara med?

KONSTRA är för dig som älskar scenkonst och att uttrycka dig genom dans, teater och/eller musik tillsammans med andra. Just nu söker vi efter personer i åldrarna 15 – 25 år, med och utan funktionsvariationer, som är redo att skapa mäktig, normbrytande scenkonst tillsammans.

Konstra utgår från Göteborg men kommer stå på scen runt om i hela Västra Götalandsregionen. Vi träffas oftast i Spinnstudion men det händer att vi ses på andra ställen också. Konstra är ett samarbete mellan Dansutbildningen Språng och föreningen Passalen, med medel från Allmänna Arvsfonden.  

För att vara med i KONSTRA ska du:

  • ha ett brinnande intresse för scenkonst (t.ex. dans, teater, musik) 
  • kunna vara del av en grupp, med personer med olika funktionsförutsättningar
  • kunna ta dig till och från våra aktiviteter på egen hand
  • på egen hand kunna svara på mail och ta instruktioner själv eller tillsammans med din assistent/förälder/ledsagare
  • kunna medverka i en scenkonstproduktion som är ca 2h lång, samt delta i heldagsrepetitioner

Kom till vår scenkonst-workshop på Högskolan för Scen och Musik den 12 maj och prova på! I workshopen möts vi i dans, teater och musik och utforskar dessa konstuttryck tillsammans.

Vi som håller i workshopen heter:

Dans: Josefina Samuelsson och Jenny Sandgren Wahlström

Musik: Axel Krantz Vesterberg

Teater: Åza Rydberg

Datum: 12 maj

Tid: 13.00 – 16.00 

Plats: Högskolan för Scen och Musik, Fågelsången 1

Kostnad: Gratis

För anmälan till workshopen: jenny@dusprang.se

För frågor om Konstra: jenny@dusprang.se eller josefina@passalen.se

Glöm inte följa oss i sociala medier så har du koll på vad som är på gång!

Stäng meny