Konstra är Språngs semiprofessionella scenkonstensemble för unga konstnärer med och utan funktionsvariationer

Med Konstra vill vi inspirera till ett mer normkreativt samtal och utmana scenkonsten genom att ställa frågorna: ”Vem får kalla sig konstnär och vem får stå som konstnärlig avsändare?

Konstra har nerv. Konstra andas en släng av konstnärlig aktivism genom vilken vi ifrågasätter vem som tilldelas plats i våra gemensamma rum och vem som får kalla sig konstutövare. Konstra är den hjärtliga rebellen som uppmanar till förändring. Till en värld med jämnare villkor.

Fram till sommaren 2022 är Konstra ett projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden, och ett samarbete mellan Språng och  Passalen.

På scen

Hösten 2021 turnerar Konstra med sin föreställningsserie Lika Olika?
Föreställningen är skapad av Konstras ensemble och byggs successivt på under läsåret 2021-2022. 

”Lika Olika? är ett kreativt utforskande mellan scenkonst och film som undersöker frågan om identitet. Genom havet och maneterna berättas en historia om jag:et och vi:et om rädslan för att sticka ut och det mäktiga i allas unika uttryck.”

Information & bokning

Jenny Sandgren Wahlström
0739-252402
jenny@dusprang.se

Vill du vara med?

Konstra är för dig som är 15-25 år och vill uttrycka dig genom dans, teater och/eller musik tillsammans med andra. Du kan söka till Konstra oavsett vilken funktionsuppsättning du har – i Konstras ensemble eftersträvar vi en bredd både gällande scenkonstuttryck och funktionsuppsättningar. 

Konstra utgår från Göteborg och repeterar oftast i Spinnstudion på Järntorget 7, men det händer att vi ses på andra ställen också. 

Följ oss gärna på instagram @konstrascenkonst
Kontakt: jenny@dusprang.se