SpinnUnga är Språngs semiprofessionella dansensemble
för unga dansare med olika funktionsuppsättningar.

”Med dansen som grund tar SpinnUngas kreativa arbete avstamp i den mänskliga rättigheten att ta plats i olika rum genom rörelse. Vi praktiserar det jämlika mötet med respekt, mod och ödmjukhet för varandra.”

SpinnUnga utgår både från individen och gruppen, och dansarna får verktyg att kunna arbeta konstnärligt i studion och på scen. Dansarna erbjuds individuella mentorssamtal och konstnärlig coachning både från Språng och från Danskompaniet Spinn.

VILL DU VARA MED?

SpinnUnga vänder sig till dig som är 15 – 35 år och vill uttrycka dig genom dans tillsammans med andra.
Du kan söka till SpinnUnga oavsett vilken funktionsuppsättning du har – i SpinnUngas ensemble eftersträvar vi en bredd både gällande scenkonstuttryck och funktionsuppsättningar. Då SpinnUnga arbetar på en hög dansteknisk nivå samt står mycket på scen behöver du ha viss erfarenhet av detta. Hör av dig så berättar vi mer!

SpinnUnga utgår från Göteborg och repeterar oftast i Spinnstudion på Järntorget 7, men det händer att vi ses på andra ställen också.

PÅ SCEN

Under 2023 skapar SpinnUnga och Konstra föreställningen 
VARNING FÖR RAS!  

Föreställningen är ett samarbete mellan SpinnUnga, Konstra och kompositions- och musiklärarstudenter på Högskolan för scen och musik.

Gränser. Den lilla människan och världen omkring. Vart går mina gränser och vart går omvärldens? Klimatets? Vad händer när vi går över gränserna – när blir det varning för ras? 

En föreställning där olika individers erfarenheter av gränser, liv och tillväxt intar scenisk gestalt, synliggörs och uttrycks.

INFORMATION & BOKNING

Anna Emilsson
072–3762345
anna@dusprang.se