SpinnUnga är Språngs semiprofessionella dansensemble
för unga dansare med olika funktionsuppsättningar.

”Med dansen som grund tar SpinnUngas kreativa arbete avstamp i den mänskliga rättigheten att ta plats i olika rum genom rörelse. Vi praktiserar det jämlika mötet med respekt, mod och ödmjukhet för varandra.”

SpinnUnga utgår både från individen och gruppen, och dansarna får verktyg att kunna arbeta konstnärligt i studion och på scen. Dansarna erbjuds individuella mentorssamtal och konstnärlig coachning både från Språng och från Danskompaniet Spinn.

VILL DU VARA MED?

SpinnUnga vänder sig till dig som är 18 – 35 år och vill uttrycka dig genom dans tillsammans med andra.
Du kan söka till SpinnUnga oavsett vilken funktionsuppsättning du har – i SpinnUngas ensemble eftersträvar vi en bredd både gällande scenkonstuttryck och funktionsuppsättningar. Då SpinnUnga arbetar på en hög dansteknisk nivå samt står mycket på scen behöver du ha viss erfarenhet av detta. Hör av dig så berättar vi mer!

SpinnUnga utgår från Göteborg och repeterar oftast i Spinnstudion på Järntorget 7, men det händer att vi ses på andra ställen också.

PÅ SCEN

Under 2022 står SpinnUnga på scen med föreställningen 
TA INGA GENVÄGAR
Föreställningen är ett samarbete mellan SpinnUnga,  kompositions- och musiklärarstudenter på Högskolan för scen och musik och unga artister från Nycirkus Rydal.

”Ta inte genvägar i mötet med andra människor.
Behåll modet, stå stadigt och se hen i ögonen för den hen är.
Vi låter respekt, ägandeskap och integritet stå sida vi sida när vi ömsom ger, ömsom tar plats i det gemensamma scen – tillika – samhällsrummet. Den rumsliga kartan får genvägar, senvägar, raka direkta vägar och omvägar när våra möten både samexisterar och konfronterar.”

INFORMATION & BOKNING

Anna Emilsson
072–3762345
anna@dusprang.se