Konstra är Språngs semiprofessionella scenkonstensemble
f
ör unga konstnärer med och utan funktionsvariationer

KONSTRAS ENSEMBLE

 

”Konstra har nerv. Konstra andas en släng av konstnärlig aktivism genom vilken vi ifrågasätter vem som tilldelas plats i våra gemensamma rum och vem som får kalla sig konstutövare. Konstra är den hjärtliga rebellen som uppmanar till förändring. Till en värld med jämnare villkor”

 

PÅ SCEN

Våren 2022 turnerar Konstra med sin föreställningsserie
LIKA OLIKA? som är ett kreativt utforskande mellan scenkonst och film. Genom poetiska minnen berättas historier om jag:et och vi:et om rädslan för att sticka ut och det mäktiga i allas unika uttryck.

INFORMATION & BOKNING

Jenny Sandgren Wahlström
0739-252402
jenny@dusprang.se

VILL DU VARA MED?

Konstra vänder sig till dig som är 15 – 25 år och vill uttrycka dig genom dans, teater och/eller musik tillsammans med andra.

Du kan söka till Konstra oavsett om du har eller inte har en funktionsvariation.

I Konstra är olika normen och vi söker en mångfald av både scenkonstuttryck och funktionsuppsättningar.  

Fram till sommaren 2022 är Konstra ett projekt finansierat av Allmänna Arvsfonden, och ett samarbete mellan Språng och  Passalen.

KONSTNÄRLIGT LABB
PÅ REGIONTEATER VÄST

 

Vill du prova på om Konstra är något för dig?
Ansök till vårt konstnärliga labb på Regionteater Väst den 10-11 augusti 2022!

Vad ska vi göra?
Under labbet är du med på dans- och musik workshops med personal från Regionteater Väst, där vi utforskar och gestaltar utifrån olika teman. Vi kommer även ta del av en repetition med teaterns dansensemble inför deras kommande dansföreställning Gränsland.

Vem är ledare?
Ledare för kollot är Regionteater Västs konstnärliga chef Monika Milocco och Språngs ena verksamhetsledare Jenny Sandgren Wahlström.

Vem kan ansöka?
Labbet vänder sig till dig som är mellan 15-30 år med eller utan funktionsvariation. Hör av dig till jenny@dusprang.se om du vill veta mer och/eller ansöka till labbet.